Babycook

9 INFO TENTANG PROSES WARRANTY CLAIM BEABA BABYCOOKYANG ANDA HARUS TAHU

Proses warranty claim ini specific kepada CUSTOMER BEBEHOUZ SAHAJA kerana ada beberapa proses penambah baikan dari segi proses warranty claim.

Oleh itu, jika mommy terbaca post ini, jangan confuse dengan proses ini kerana mungkin mommy dah beli babycook dari seller yang lain.
.
Jika mommy ada keraguan, sila rujuk seller masing-masing.
.
Untuk customer BebeHouz, ini adalah proses berikut.
.
.
#1 Contact Afif +60129087489 immediately – tak kira hari dan waktu. Saya cuba reply secepat mungkin
.
#2 Descibe masalah dengan terperinci. Contoh, kalau babycook xboleh steam. Xboleh steam macam mana? Xde power ke atau steam tapi xmasak ke..
.
#3 Sediakan video. Video ni mommy mesti tunjuk dari awal hingga akhir. Bermaksud, rekod video bermula dari mommy pasang suis dan di ikuti dengan standard proses operating babycook – Isi air, tutup lid, tekan steam button etc
.
#4 Ambil gambar sebelum dan selepas. Additional pictures may be required
.
#5 Selepas confirmation dari Afif dan supplier tentang masalah dilaporkan – jika unit itu perlu di hantar utk further check up, mommy harus letakkan babycook ke dalam kotak asal nya dan juga additional kotak utk protection. Ini kerana, kotak asal babycook adalah sangat nipis dan tidak berupaya untuk menahan sebarang impak semasa transit courier
.
#6 Bergantung kepada masalah, Afif mungin akan suruh mommy take out certain accessories kerena kita tidak memerlukan semua accessories pun utk warranty claim
.
#7 Jika mommy ada subscribe our BEABA Protection Plan, please do notify us immediately untuk penghantaran spare unit.
.
#8 Sila confirm tarikh dan waktu untuk Afif arrange courier pickup. Sila pastikan babycook sudah berada di dalam kotak dengan baik
.
#9 Lead time untuk proses warranty claim adalah 3 minggu. Namun, unitbabycook mommy akan di tengok secepat mungkin. Kepada mommy yang subscribe BEABA Protection Plan, ini tidak ada masalah kerana spare unit akan di hantar kepada mommy.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *