Babycook

BETUL KE BABYCOOK BOLEH MASAK BUBUR ATAU NASI?

Yes, mommy. Boleh. Untuk pengetahuan mommy, BEABA Babycookmemang boleh buat bubur atau nasi. Boleh gunakan pasta @ rice cooker (seperate purchase) untuk menyediakan nya.
.
Tak payah guna BABYCOOK pon boleh buat bubur dan nasi. Betul tak? Betul. Akan tetapi..
.
Kalau guna dapur, api kena jaga. Nak jaga macam mana kalau kita ada banyak lagi kerja lain nak buat? Haa. Tunggu la kat dapur tu ataupun always alert dan ingat.
.

Kalau guna slow cooker, at least 2 jam baru siap sepenuhnya. Kena bangun pagi, dan prepare. Tambah2 lagi kalau nk buat makanan untuk bagi kepada pengasuh atau babysitter.
.
CARA-CARA PENYEDIAAN
————————–
.
Oleh kerana penyediaan nasi adalah macam biasa, kita akan fokus kepada bubur atau rice porridge. Penyediaan adalah seperti berikut:
.
+ Masak nasi, dan blend
.
+ Dry blend beras, keringkan dan masak guna babycook.
.
Berapa lama nak masak bubur atau pakai babycook ni? 15minit – 30 mnit sahaja – bergantung kepada jenis beras sebab beras lain2 memerlukan masa berbeza untuk masa. Misalnya, brown rice lambat untuk masak. So kita perlu repeat lagi skali.
.
Saya personally lebih prefer cara penyediaan nombor 2 – dry blend beras terlebih dahulu. Nanti tekstur nya cantik dan smooth.
.
Mommy tengok gambar di post ini. Pernah nampak bubur secantik ni? Ini lah hasil guna BEABA BABYCOOK. Tapi ada teknik tersendiri pula cara nak prepare secantik ni. Nanti saya share lagi. Nantikan.
.
Customer kami yang buat ni – Anis Arina. Dia dah eksperimen dengan bubur guna babycook.
.
Mommy excited nak tau lebih lanjut? Pernah tengok bubur secantik tu?
.
Sila LIKE & SHARE ?

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *