Stroller

Fakta Yang Anda Harus Tahu Tentang Babyzen Yoyo Plus

Kali ni saya nak explain tentang pricing structure Babyzen Yoyo Plus supaya lebih mudah difahami. Kenapa? Sebab ramai yang confuse sebenarnya.

Tidak dinafikan juga saya sebagai seller masa first time dapat tahu tentang pricing structure ni, confuse lagi. Customer macam anda lagi lah kan. Hehe. So diharap post kali ni dapat memberi sedikit sebanyak penerangan tentang Babyzen Yoyo Plus.

Sebelum itu, izinkan saya untuk cerita mengenai item yang ada pada Babyzen Yoyo Plus ni,

Babyzen Yoyo Plus mengandungi beberapa items seperti:

  • Frame
  • 0+ Cot (Untuk newborn)
  • 6+ Color Pack (Untuk 6 months and above)
  • Babyzen Izi Go Modular Car Seat (Alternative kepada 0+)
  • Car seat adaptor

Kalau nak beli Babyzen Yoyo Plus ni, dia macam you boleh decide nak ala carte (beli satu-satu) atau set  macam dekat McD tu. Hehe.

Babyzen Yoyo Frame

Image result for babyzen yoyo frame

This is the frame. Frame ni memang wajib beli kalau nak guna Babyzen Yoyo. Kalau takde frame, macam mana nak guna stroller ni kan? So RRP frame ni adalah RM2259. Frame ada dua warna. Black and White frame. The famous frame is Black.

Babyzen Yoyo 0+ Cot

Related image

This is 0+ Cot. RRP is RM950. Kalau nak guna Babyzen Yoyo untuk newborn, you have two options. Samada guna Babyzen Yoyo 0+ cot ni atau pun car seat (teruskan membaca). 0+ Cot ni boleh guna dari NB sehinggalah 6 months then kita graduate guna 6+ color pack.

Related image

 

Basically, jadi macam ni lah. Boleh front facing. Okay? Let’s move on.

Related image

 

Oh ya. Ni 0+ Cot yang latest – Air France.

Babyzen Yoyo 6+ Color Pack

Related image

Ini adalah 6+ color pack. Kenapa 6+? Kita guna masa baby dah umur 6 bulan dan ke atas. Ini recommended lah. Nak guna dari 4 bulan boleh tapi tidak digalakkan. Color pack ni harganya RM250. Kalau Air France, yang latest tu, RM490. Harga berbeza dan design pon berbeza.

Tadi saya kata nak beli Babzen ni macam nak beli makanan pon ada kan? Betul tak. Ala carte. Kita beli asing2. Ada banyak warna Color Pack ni. Yang latest adalah Air France keluaran 2018, Ginger and Peppermint late 2017.

Yang bestnye pasal Babyzen Yoyo Plus ni, if you boring atau rasa nak tukar warna, just beli color pack sahaja. Frame masih boleh pakai. Mana tahu first child is girl, you beli Ginger dan. Then keluar boy, dapatkan yang warna Air France tu.

 

Image result for babyzen yoyo air france

 

Babyzen Izi Go Modular Car Seat

 

Image result for babyzen yoyo izi go

Okay so ini adalah Infant Car Seat dari Babyzen sendiri. Macam saya cakap sebelum ni, you have two options untuk newborn. Sama ada nak guna 0+ Cot atau infant car seat. Untuk Babyzen Yoyo, anda boleh guna infant car seat dari Babyzen ataupun dari brand lain macam Maxi Cosi.

Kelebihan guna infant car seat dari Babyzen yang di beri nama Izi Go Modular ni, kita dah tak perlu beli car seat adapator. Kalau nak guna brand lain, baru kita guna car seat adaptor. Seperate purchase. I think harga dia around RM350 kot untuk adaptor sahaja.

And harga Izi Go Modular ni pulak around RM1699.

So kelebihan infant car seat adalah kita boleh gunakan dia dalam kereta. Jika bayi anda tertidur dalam kereta and it’s time to get out from the car, anda tak perlu nak kejutkan dia dan letakkan dalam stroller.

Angkat terus (secara berhati-hati dan selamat) then pasang dekat Babyzen Yoyo frame. Kalau pakai baby 0+ cot, basically anda perlu ada car seat untuk dalam kereta, dan juga 0+ cot ni. Kenapa perlu car seat dalam kereta? Safety!

Kalau anda dapatkan Babyzen Izi Go Modular ni, tak perlu dah car seat lain. Boleh guna sampai 12 months.

 

Related image

 

Kalau you nak guna infant car seat lain misalnya, boleh check approved car seat untuk yoyo disini.

Adaptateurs YOYO+

Ini rupa car seat adaptor untuk digunakan selain dari Babyzen Izi Go Modular Car Seat. Jelas setakat ni?

So…

So saya dah cerita in details items Babyzen Yoyo Plus ni.. so apa yang anda perlukan?

Bergantung kepada anda sendiri. Nak guna Babyzen Yoyo ni dari newborn atau beli masa 6 months?

Kesimpulannya…

Related image

Ini adalah pilihan yang anda ada. Jelas tak setakat ni?

Image result for babyzen yoyo air france

 

Cantik tak Babyzen Yoyo Plus Air France ni?

Image result for babyzen yoyo air france

 

Ready stock untuk Black Frame 🙂

Image result for babyzen yoyo air france black frame

If ada apa-apa persoalan, you can leave your comment below 🙂 Alternatively, boleh WhatsApp je terus. Click the button below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *