Babycook

KENAPA RAMAI MOMMIES MEMILIH BEABA BABYCOOK?

Berikut adalah post dari Aiza yang banyak share resepi2 yang menarik di Instagram.
.

Aiza Repost balik since ada mommy tanya worth it tak worth it beli BeabaBabycook ni. since tak ada apps repost (dah delete, HP penuh kaw-kaw bak ang), maka kita post balik je. hihihi.
.
kalau tanya Aiza, worth it tak, of course lah! hari-hari pakai. kalau tanya Beaba Babycook user lain mesti setuju juga! Kenapa memilih BeabaBabycook?

ramai mommies tanya kita, kenapa beli Beaba dari jenama lain and berbaloi ke dengan harganya? kita faham, harga dia memang agak pricey sebetulnya, tapi setelah kita buat comparison pelbagai brand, then kita ambil kira function dia yg macam-macam dah memudahlan kerja, maka Beaba Babycook pilihan kita! and saya tak rasa rugi, worth every cents tau!
.

Multi-function. kita bukanlah mak yang rajin. kalau boleh semua benda buat dalam satu tempat. so Beaba ni memang best. boleh steam, blend, masak nasi/bubur/pasta, defross n juga panaskan puree dalam jar. semua dalam satu tempat. mudah kan!
.
Senang bawa bila travel so tak ada masalah nak sediakan meal untuk Adam. saya gagah bawak kesana kemari Beaba ni. berbaloi tau! so bila travel, masih boleh nak buat bubur, nak masak sedap untuk Adam Jibreel. even kita guna Beaba gak untuk buat nasi kita juga tuk makan, xpayah bawa rice cooker. hehe.
.
Pakai kejap je? nanti baby dh makan solid dah tak guna dah Beaba. membazir je? eh, manada bazir! masih boleh guna tuk steam, tuk defross, panaskan lauk. boleh buat smoothie kita juga tau n boleh masak kek juga!
.
Bila blend puree, texture dia sangat-sangat cantik dan halus. serious suka! memang yummy habis bila dah blend puree. soft texture cam yogurt tell you!
.
Actually banyak lagi nak tulis. tapi tak tertulis. since mommy Adam seorang yang pemalas, seorang yg nak mudah-mudah kerja, heavy traveller, so yap after compare few brands, tutup mata beli BeabaBabycook. memang mahal. meremang. tapi bila dah guna, enjoy weh! hihihi. lagi satu sebab Beaba unil, cantik and trendy pun antara sebab kita pakai Beaba. HAHA!
.
Thanks a lot @aiza89 for allowing us to share your post!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *